Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΟΡΑΜΑ ιδρύθηκε το 2005, έλαβε την πιστοποίηση από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης με Κωδικό 7172-05 και δραστηριοποιείται στο χώρο της διαχείρισης ανθρώπινων πόρων και της επαγγελματικής κατάρτισης.

Το ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ εμφανίζει μεγάλη δυναμική και εξειδίκευση στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης και της συμβουλευτικής , παρέχοντας προγράμματα κατάρτισης υψηλού επιπέδου , λόγω των έμπειρων στελεχών τα οποία διαθέτει και της τεχνογνωσίας που του μεταφέρεται από ένα δίκτυο αξιόλογων εξωτερικών συνεργατών που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα το ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ έχει πετύχει και συνεχίζει να καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, διευρύνει συνεχώς τις δραστηριότητες και τις δράσεις του αξιοποιώντας τις ευκαιρίες του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και έτσι διατηρεί σταθερά ηγετική θέση στο χώρο της κατάρτισης.

Έως σήμερα το ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ έχει καταρτίσει περισσότερα από 4.500 άτομα στα ακόλουθα θεματικά πεδία, στα οποία έχει πιστοποιηθεί :

 • Πληροφορική, Οικονομία και Διοίκηση
 • Τουρισμός & Παροχή Υπηρεσιών
 • Περιβάλλον
 • Παιδαγωγικά
 • Υγεία και Πρόνοια
 • ΜΜΕ & Επικοινωνίες
 • Αγροτικά
 • Τεχνικά Επαγγέλματα και Μεταφορές
 • Πολιτισμός & Αθλητισμός

Όραμα & Στόχοι

Το όραμά μας είναι να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση εκείνων των προϋποθέσεων οι οποίες οδηγούν στην αξιοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού (της Δυτικής Μακεδονίας), στην επιτυχία των πολιτικών απασχόλησης , στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και στην ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη της χώρας μας.

Η αποστολή του οργανισμού μας είναι η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών κατάρτισης και συμβουλευτικής, οι οποίες εξασφαλίζουν την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καλύπτουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Υποδομές

Το Κ.Ε.Κ ΟΡΑΜΑ έχει την Κεντρική Δομή του στη Σιάτιστα της Π.Ε Κοζάνης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η δομή του βρίσκεται επί της οδού Μακεδονομάχων & Ιωαννίδη 1 σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, υψηλής αισθητικής, διαθέτει 3 πιστοποιημένες αίθουσες διδασκαλίας και πληροφορικής, πλήρως εξοπλισμένες και ένα συνεδριακό κέντρο 80 θέσεων, μοναδικό για την περιοχή.

Το Κ.Ε.Κ ΟΡΑΜΑ υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης και δράσεις συμβουλευτικής σε όλη τη Δυτική Μακεδονία σε μισθωμένες δομές, ενώ στην Κοζάνη υλοποιεί τις δράσεις του στις εγκαταστάσεις του ΟΜΙΛΟΥ ΟΡΑΜΑ (Μ.Δήμτσα 47) και του Κ.Ε.Κ. ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΓΝΩΣΗ (Κασομούλη 12).

Το προσωπικό της εταιρίας εργάζεται σε σύγχρονους Η/Υ, έχει στην διάθεση του περιφερειακό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ενώ υπάρχει μόνιμη σύνδεση ADSL στο Διαδίκτυο. H ταχύτητα και ασφάλεια στην ανταλλαγή στοιχείων και δεδομένων εξασφαλίζεται μέσω δικτύου και χρήσης  λογισμικών (ARGUS, V-project, V-crm).

Οι αίθουσες διαθέτουν για τις ανάγκες της κατάρτισης όλο τον απαραίτητο εποπτικό εξοπλισμό (βιντεοπροβολείς, διαφανοσκόπεια, Tηλεόρασεις – Video κλπ.) ενώ το ΚΕΚ διαθέτει δική του πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning).

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ:

 • Θέση στάθμευσης για ΑΜΕΑ
 • Σήμανση χώρου στάθμευσης
 • Προσβασιμότητα από τον χώρο στάθμευσης προς την είσοδο
 • W.C. για ΑΜΕΑ
 • Σήμανση αιθουσών /χώρων υγιεινής /διοίκησης με το σήμα των ΑΜΕΑ
 • Διάγραμμα υπηρεσιών ανάγλυφο ή σε γραμμή Braille
 • Ανελκυστήρας
 • Ράμπα
 • Αναβατόριο
 • Προσβασιμότητα στο σύνολο των χώρων της Δομής

 

Ανθρώπινο Δυναμικό

« Οι άνθρωποι του ΚΕΚ  ΟΡΑΜΑ είναι το σημαντικότερο κεφάλαιό μας και σ΄αυτό επενδύουμε συνεχώς »

Η εταιρία μας είναι στελεχωμένη από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.  Το ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ σήμερα απασχολεί συνολικά 7 άτομα, στην πλειοψηφία τους απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με μεταπτυχιακές σπουδές.

Επίσης, έχει δημιουργήσει ένα αξιόλογο δίκτυο εξωτερικών συνεργατών, το οποίο αποτελείται από εξειδικευμένους  επιστήμονες, εμπειρογνώμονες, μέντορες και συμβούλους καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο πλήρως τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των έργων που αναλαμβάνει.

Τέλος, συνεργάζεται με περισσότερους από 40 εκπαιδευτές, με ισχυρά βιογραφικά, με άριστη εκπαιδευτική προσφορά και συμπεριφορά, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης και επαγγελματικής ανέλιξης σε νέα άτομα.

 

Συνεργαζόμενοι φορείς

Το ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ, στοχεύοντας στην βέλτιστη ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχει, διατηρεί συνεργασίες με σημαντικούς φορείς τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Οι συνεργασίες αφορούν στο σύνολο των δράσεων που αναπτύσσει και υλοποιεί το ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ, ενώ καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών κατάρτισης, εκπαίδευσης, συμβουλευτικής υποστήριξης, εκπόνησης μελετών και πιστοποίησης.

 

 

Εκπαιδευτικές Δομές

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Το ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ οργανώνει προγράμματα  κατάρτισης για επιχειρηματίες διάρκειας 80 ωρών με πολλαπλή θεματολογία. Στο τέλος των προγραμμάτων οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

ΣΧΟΛΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

Το ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ σε συνεργασία με το ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ οργανώνει προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης για γευσιγνώστες και οινογνώστες.